femte tjuefemten

I Mai så jeg 7 filmer:
Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001), Harry Potter and the Goblet of Fire (2005), Harry Potter and the Deathly Hallows: part 1 (2010), Aladdin - VHS (1992), Cyberbully (2015), Løvenes Konge (1994), The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (2005).

+ Den filmen jeg likte best
Øverst denne måneden havner Aladdin. Jeg har vært i et "jeg-må-se-Aladdin"-humør det siste halve året, og endelig fikk jeg sett den. Er det en film jeg husker fra barndommen er det denne. Da jeg startet filmen begynte jeg automatisk å si det som blir sagt i filmen, uten at jeg tenkte over det. Det er noe med filmen jeg har forelsket meg helt i. Det var så utrolig fint å se den igjen. trailer / imdb

- Den filmen jeg likte minst
Denne måneden har det vært enda vanskeligere å velge hvilken film som havner nederst. Jeg har ikke sett noen filmer jeg ikke likte eller som jeg ikke kommer til å se igjen. Jeg vurderte å sette Harry Potter and the Deathly Hallows: part 1 nederst, men samvittigheten min gir meg ikke lov så derfor blir jeg nødt til å si Cybebully. Det som gjorde at jeg ville se denne filmen var at Maisie Williams spiller i den. Filmen handler om internettmobbing - noe som er veldig aktuelt. Den er veldig enkel og fin visuelt og historiemessig, det er lett å følge med og man kan kjenne seg igjen i det som skjer. Om jeg skal pirke på noe må det være at filmen skifter veldig fort fra mobber og offersituasjonen for Casey (Maisie Williams) sin del. Det kan virke litt rart og situasjonen har egentlig en enkel løsning, men det er nok et grep fra filmskaperne at Casey ikke ser løsningen med en gang. trailer / imdb

foto fra filmene

Må bare minne dere på (sånn som i forrige måned) at jeg ikke nødvendgvis hater filmene som havner nederst, men en vil jo alltid havne nederst i forhold til de andre filmene. Vil også tipse om at Filmpolitiet på P3 hyller Studio Ghibli ved å sende en Ghibli-film på NRK3 hver fredag i Juni. Tre av fire har jeg ikke sett før så det blir ekstra gøy. Jeg skal se reprisen av den som gikk i går (Prinsessen fra Vindens Dal) i kveld. Har du sett noe fra Studio Ghibli? (Hvilken? Hva synes du?)

#film #filmanmeldelse #Aladdin #Cyberbully #Ghibli30år #Ghibli #filmpolitiet #filmtips

4 fjes

tine katrine

07.06.2015 kl.13:34

Jeg har sett så godt som alt fra stuido ghibli. favorittene er Spirited Away og Howls Moving Castle.

Stina Ueland

07.06.2015 kl.16:04

Har sett altfor lite fra Studio Ghibli, må virkelig skjerpe meg (planen er å få sett masse i løpet av ferien). Av de få jeg har sett må favoritten være Spirited Away, den var fantastisk! :)

werothehero

07.06.2015 kl.21:58

Åh, Aladdin<3 Jeg er i en Tarzan periode nå,har vart i tre måneder og lurer på hvor lenge jeg må vente til jeg får sett den haha.

Jeg skjønner godt at noen må havne nederst av de du ser. Og takk for tips for Studio Ghilbli! Jeg har ca sett alt av studio Ghibli, og min favoritt må jo være som de to ovenfor meg -Spirited Away.

Amanda

08.06.2015 kl.23:39

Stina: Jeg trodde jeg hadde sett ca. 50% fra Ghibli, men jeg tror ikke det stemmer helt likevel :P Spirited Away er favoritten min også! :D

Skriv en ny kommentar

- Trondheim

Filmstudent som skriver om film og everyday life.


  • ARKIV

  • Follow on Bloglovin
    hits