februar 2014

Om å handle om

Jeg øver på å smile. Dagene er tyngre og kroppen verker mer. Jeg er oftere irritert enn noe annet, jeg må bare øve. Øve på å smile, øve på å omdanne negativ energi, øve på å kontrollere kroppen. Det handler om å forstå. Forstå hvorfor dagene føles kortere og lengre samtidig. Forstå hvorfor det verker. Forstå hvorfor humøret blir som det blir. Samtidig som det handler om å bygge opp tilværelsen. Til å bli litt bedre. Bit for bit. Jeg øver på å smile, jeg tror det er det eneste som hjelper. Hvertfall akkurat nå.

(Fikk plutselig alt for mye å gjøre. Noe skulle plutselig leveres denne uka, samtidig som jeg jobber med et annet prosjekt og samtidig som jeg må lese til en eksamen jeg har neste uke. Litt lei. Veldig sliten.)

some snow 2

Orange sky

some snow

Orange sky 2

foto - privat | Canon 60D 50mm f1.8

(kjøpt) fra et annet sted

Beklager noen ufokuserte bilder, litt for lat til å ta nye.

Fra Urban Outfitters:

Fra Photografica:
Photografica er en liten fotobutikk som ligger et kvartal opp fra Strøget. Her selger de både nye og gamle fotogreier. Fikk kjøpt fem polaroid-filmer (160DKK) og to 35mm filmruller med ISO800 (25DKK, tror jeg). Gleder meg til å prøve ut! (nettside finner dere her)

Fra TopShop:

foto - privat

Hva er hva som helst?

Det eneste jeg ser er et rom. Et rom som inneholder ingenting. Hva gjør jeg nå? For første gang føler jeg at jeg kan gjøre hva som helst. Det finnes ingen plan. Ingen vei som er mer riktig enn de andre. Det finnes bare meg. Hva er hva som helst? Det er jeg som bestemmer. Jeg må sørge for at toget går fremover, jeg som må sørge for at hjulene holder seg på skinnene. Det ligger ute og venter på meg; Mitt hva som helst. Forrige gang endte jeg opp her. Da var det ikke hva som helst på samme måten. Det innehold flere rammer, strengere regler. Nå har nesten tre år flakset forbi. tre år. Jeg har ikke tatt med meg den jeg var da, til hit jeg er nå. Søken etter et nytt hva som helst det er den som fryktes. Det er det som er vanskelig. Spørsmål blir stilt. Få blir besvart. Jeg skal ikke søke i gamle brev og bokser, søken skal foregå i det nye. Det å ikke ha noen linjer for hva som er mulig - et rom med ingenting. Det er det som skremmer meg litt.

forgotten photos from 2013

forgotten photos from 2013

foto - privat | Canon 60D 50mm f1.8

første måned

I tjuetretten begynte jeg å skrive ned alle filmene jeg så i løpet av et år. Dette har jeg fortsatt med i tjuefjorten. I fjor var målet å nå 100 filmer før året var omme, i år er målet å slå fjorårets antall: 102. For å få skrevet litt mer om film vil jeg oppsummere hver film-måned (skal prøve hvertfall), noen få ord vil bli skrevet om de filmene jeg synes var best/dårligst.

I januar så jeg 17 filmer:
Hot Fuzz (2007), How the Grinch Stole Christmas (2000), Bruce Almighty (2003), Frankenweenie (2012), Pirates of the Caribbean: At World's End (2007), Johnny English (2003), The Great Dictator (1940), The Prestige (2006), Mennesker i Solen (2011), Despicable Me (2010), Johnny Enlish Reborn (2011), Boktyven (2014), Paul (2011), Zoolander (2001), Despicable Me 2 (2013), Holy Motors (2012), The Rocky Horror Picture Show (1974).

+ Den filmen jeg likte best
Den beste filmen må ha vært The Prestige. Den har en interessant historie fylt av mystikk, magi og en liten dose hjernetrim, samtidig som den er bra filmteknisk. trailer / imdb


 

- Den filmen jeg likte minst
Ingen av filmene var direkte dårlige, men den jeg tror jeg liker minst må være Mennesker i solen. Historien er ikke dårlig, det filmteksniske stod det heller ikke på - den er bare litt ekkel. trailer / imdb

foto fra filmene

#film #filmanmeldelse #ThePrestige #Menneskerisolen #filmtips

til et annet sted

Vi forlot byen, dro til et annet sted. Nå er vi tilbake; I byen vi dro fra. Det dalte frosset vann ned fra himmelen og kinnene våre ble rødere og rødere jo lengre vi befant oss utendørs. Ly søkte vi kun i de kuleste lokalene. Nesten hvert eneste fly hadde vondt i viljen, men dette gjorde at vi fikk tid til sånn kaffe som vi ikke får tak i i den byen vi dro fra. Mange timer senere plantet jeg meg i en iskald seng, på et iskaldt rom med litt vann i varmeflasken for å ikke fryse fast.

 

to ting
en. tok lite bilder med speilrefleks, men poster bilder fra instagram på bloggen om dere vil se litt bilder.
to. vurderer å lage en dette-kjøpte-jeg-post om det er stemning for dette.
hva tenker dere?

Copenhagen 2014

Copenhagen 2014

foto - privat | Canon 60D 50mm f1.8

- Trondheim

Filmstudent som skriver om film og everyday life.  • ARKIV

  • Follow on Bloglovin
    hits