juli 2015

Regnværskaffe

To ting som er ekstra gøy med sommeren er venner som har fri og gamle klassekamerater som kommer hjem på ferie. Tradisjon tro dro Mikal og jeg på Skapåbar, igjen. Vi pratet om alt vi kom på over hver vår kopp kaffe. Etter stengetid endte vi opp på kino hvor en av oss klarte å søle litt popcorn under reklamen før filmen. Om du befinner deg i Haugesund en gang anbefaler jeg å ta turen innom Skapåbar. De har kult lokale, hyggelige ansatte, god kaffe og mulighet for å spise (jeg har ikke smakt maten der). Det finnes også et lite utvalg med diverse gjenbruksvarer som man kan kjøpe (eller ta bilder av) om man vil det.

Regnværskaffe 6

Regnværskaffe 1

Regnværskaffe 2

Regnværskaffe 4

Regnværskaffe 5

Regnværskaffe 7

Regnværskaffe 3

foto - privat | Canon 60D 50mm f1.8

#skapåbar #kafe #kino #Haugesund #foto

Bergen: day one

Etter Tyrkiaturen innså jeg at det kom til å bli litt for kjedelig å sitte hjemme resten av sommeren. En telefonsamtale og noen uker senere endte jeg opp hos krølltoppen i Bergen på helgetur. Siden det finnes et litt annet utvalg av butikker der enn det gjør hjemme benyttet vi fredagskvelden til shopping. Etterpå stilte jeg sterkt med ingredienser til hjemmebakte cookies. Alle fikk selfvølgelig smake, så lenge de tok litt del i bakingen.

Bergen: day one - 1

Bergen: day one - 2

Bergen: day one - 3

foto - privat | Canon 60D 50mm f1.8

#utpåtur #Bergen #foto

#5 Iron Man (SUPERHERO project)

Iron Man ble femte film i SUPERHERO project. Filmen ble utgitt i 2008, regissert av Jon Favreau og medvirker Robert Downey Jr., Jeff Bridges, Gwyneth Paltrow og Terrence Howard i de mest sentrale rollene. trailer / imdb

Greit oppsummert
Jeg så for meg at Iron Man ikke kom til å være en av de verste superhelt-filmene, men heller ikke en av de beste. Filmen har ganske ok effekter og er relativt bra på det tekniske. Problemet for meg er at jeg har klart å utvikle et komplisert forhold til Robert Downey Jr. Noen ganger liker jeg det han gjør, andre ganger vet jeg ikke helt hva jeg synes. Han utfører rollen sin veldig godt og det gjør de andre skuespillerne også. Det er et eller annet som gjør at denne filmen ikke havner så veldig høyt oppe for min del. Det kan være at jeg bare ikke liker karakteren til Robert Downey Jr., det kan også være helheten i filmen. Jeg vet ikke helt. 


foto fra filmen

Hva synes dere om Iron Man?
Les mer om SUPERHERO project her

4 av 7 kapper til Iron Man.

#SUPERHEROproject #SUPERHERO #project #superhelt #prosjekt #superheltfilm
#superheromovie #film #movie #IronMan #filmanmeldelse #filmtips

Tyrkia

Vi bestilte turen 5 dager før vi reiste og bestemte oss for at Kemer virket som en passende by å feriere i. Vi var fremme på hotellet midt på natten, akkurat tidsnok til bønn circa klokken fire. Moskéen ropte i tide og utide, litt som tyrkerene som spurte May med på date og som kastet diverse nordiske land etter oss når vi gikk i gatene. Vi kjøpte is forskjellige steder hver dag og solte oss for det meste mellom frokost og lunsj. Jeg ble mindre solbrent enn forventet - frem til baklårene mine ble grillet litt for mye nest siste dag av turen.

Turkey '15 - 1

Turkey '15 - Ice Cream Turkey '15 - May

Turkey '15 - Polaroid

Turkey '15 - 2 Turkey '15 - 3

Turkey '15 - market 1

foto - privat | Canon 60D 50mm f1.8

#reise #tyrkia #kemer #utpåtur #foto

litt forsinket

Det har seg sånn at jeg egentlig skulle postet dette i midten av juni, men på grunn av litt problemer ble det utsatt. Så skulle jeg gjøre innlegget klart og poste det da jeg var på ferie, det fikk jeg ikke tid tid. De små problemene er ikke helt ordnet enda, men jeg har ikke lyst til å la det stoppe alt. Hvis jeg venter enda lengre kommer jeg nok til å miste motet til å gjennomføre prosjektet. Det lille prosjektet mitt er at jeg skal lage vlogs og dele dem med dere. Ikke at det er så uvanlig å lage vlogs. For meg er egentlig det største problemet med dette at jeg overhodet ikke er komfortabel forran kameraet, men jeg har så lyst til å gi det en sjanse så kameraskrekken får bare tåle det.

I denne første videoen har jeg tatt utgangspunkt i et spørsmål Caroline stilte for flere måneder siden hvor hun lurte på om jeg hadde en liste over mine favorittfilmer of all time. Det har jeg ikke, foreløpig. Derfor valgte jeg heller å prate om mine topp 7 filmer som jeg eier i fysisk format (eksludert samlebokser og serier). Og siden jeg ikke takler min egen dialekt og stemme på opptak snakker jeg engelsk - selv om engelsken min ikke er superbra.

Hva synes dere? Var dette gøy eller bare flaut?
Har dere har tips eller ønsker om videoer dere vil at jeg skal lage?

#vlog #film #videoblogg

sjette tjuefemten

I Juni så jeg 9 filmer:
Kingsman: The Secret Service (2014), Senseless (1998), Prinsessen fra Vindens Dal (1984), Edge of Tomorrow (2014), Paul Blart: Mall Cop (2009), Laputa - Himmelslottet (1986), Shaun the Sheep Movie (2015), Iron Man (2008), Min nabo Totoro (1988)

+ Den filmen jeg likte best
Filmen som havner øverst denne måneden er Laputa - Himmelslottet. En film med utrolig vakre tegninger, en veldig skjønn historie som var bygd opp på en sånn måte at jeg konstant var nyskjerrig på hva som kom til å skje videre og hva som gjemte seg på Laputa. trailer / imdb.

- Den filmen jeg likte minst
Senseless havner nederst denne måneden. Komedien fra 1998 hadde noen morsomme øyeblikk, men det ble litt for overdrevet, typisk og gammeldags for min smak. trailer / imdb.

foto fra filmene | beklager den dårlige kvaliteten på de nederste her, var utrolig vanskelig å finne bilder fra denne filmen

#film #filmanmeldelse #Laputa #Himmelslottet #CastleintheSky #Ghibli30år #Ghibli #StudioGhibli #Senseless #filmtips

- Trondheim

Filmstudent som skriver om film og everyday life.  • ARKIV

  • Follow on Bloglovin
    hits