september 2015

STUFF YOUR MOUTH

Det er en måned siden vi filmet, den ble ferdigredigert i går og i dag er den nye vlogen her, endelig. Jeg kjøpte ett tonn marshmallows, fløy Kent hjem fra England og nesten tvang han med på Stuff Your Mouth-challenge. Jeg kan ikke love dere at det er morsomt, men selv har jeg ledd høyt utallige ganger både under filming og etterarbeidet - så helt krise kan det ikke være. Husk å si hva du synes i kommentarfeltet, gi videoen en tommelopp på YouTube om du likte den og besøk Kent sin YouTube-channel for å se alt annet han har lagd. 

#vlog #film #videoblogg #YouTube #stuffyourmouth #challenge

RAD RADDER RADDEST

Målet var å fullføre, helst på under en time. Det gjorde vi. På tross av vanskelige bein og dårlig kondis. Fulle av vått fargepulver synes vi en liten fotosession etter løpet var på sin plass før vi satte kursen hjem.

Dere kan se flere bilder fra løpet på bloggen til storesøster, den finner dere her.

foto - privat | Sony Z3 & iPhone 6

PS: Er fortsatt rosa i håret og har ett rosa øyenbryn etter løpet.

#ColorMeRad #Bergen #5K #løping #foto #utpåtur

#7 Hancock (SUPERHERO project)

Hancock ble syvende film ut i SUPERHERO project. Filmen ble utgitt i 2008, regissert av Peter Berg og medvirker Will Smith, Charlize Theron og Jason Bateman i de mest sentrale rollene. trailer / imdb

Greit oppsummert
Jeg aner ikke hva jeg tenkte før jeg så Hancock, men etter jeg så den - var de tankene borte. Uheldigvis. Filmen har en unik ide som blir utført dårlig. Forsøkene på humor var mer sløsing av tid enn morsomt. Filmen har noen lage følelsesladde scener som egentlig bare er veldig merkelige. De klarer ikke sette stemningen nok til at man blir engasjert og man bryr seg egentlig ikke så mye om utfallet i filmen som man kanskje burde. Skurken er ikke særlig overbevisende eller skremmende. Filmen var underholdende nok, men man kan enkelt finne noe mer underholdende enn Hancock.


foto fra filmen

Hva er deres tanker om Hancock?
Les mer om SUPERHERO project her

2 av 7 kapper til Hancock.


 

#SUPERHEROproject #SUPERHERO #project #superhelt #prosjekt #superheltfilm
#superheromovie #film #movie #Hancock #filmanmeldelse #filmtips

C M R

Akkurat nå befinner jeg meg i Bergen, igjen. Mot alle odds har jeg klart å melde meg på Color Me Rad. Et 5km langt løp fult av farger. Dette er noe jeg aldri trodde jeg kom til å gjøre. Løping er ikke det jeg gjør mest i livet - helst minst mulig, men jeg tenkte at om jeg skulle deltatt i ett 5km-løp i livet, så måtte det være dette.

CMR 3

CMR

CMR 2

foto - privat | Canon 60D 50mm f1.8

#ColorMeRad #Bergen #Løping #utpåtur

Hveggen

I helgen har jeg deltatt på åpningen av Haugalandsveggen. Pappa tok ofte med seg søstrene mine og meg på klatring da vi var yngre. Ingen av oss fikk egentlig kjemeinteresse for klatring, men jeg har alltid synes det har vært gøy. Helgen gikk til salg av kaffe og kaker, hoderegningen har aldri vært så "on point" før og da vi stengte på søndagen prøvde jeg meg i en av rutene på nybegynnerveggen. Jeg kom cirka halvveis før jeg ga meg. En dag klarer jeg nok å klartre helt til toppen.

Jeg kommer til å legge flere bilder fra dagen på Facebook, så om du vil se mer kan du like siden min her.

Hveggen 1

Hveggen 2

Hveggen 4

Hveggen 6

foto - privat | Canon 60D 50mm f1.8

#Hveggen #Haugalandsveggen #Foto #Hverdag

Marsboeren

I det siste har jeg fortalt cirka alle rundt meg om boken Marsboeren av Andy Weir, nå er det deres tur. Jeg leste boken på omtrent 3 uker, noe som er ganske bra for min del. Planen min var å ikke begynne på enda en ny bok før jeg hadde klart å lese ferdig de andre jeg holder på med, plutselig landet Marsboeren av Andy Weir foran meg. Jeg skulle bare lese de første sidene for å se om det var noe, 7 dager senere hadde jeg lest nesten 1/3 av den. Ops. Jeg klarte nesten ikke legge den fra meg - for noen dager siden ble jeg ferdig.

Marsboeren 1

Marsboeren

Enkelt forklart handler det om en astronaut som blir etterlatt på Mars. Han har mat til cirka 11 måneder og hjelpen kommer ikke før om 4år. Boken har et veldig muntlig og lettlest språk. Forfatteren klarer å få frem personligheten til Mark Watney (astronatuen som blir etterlatt) på en bra og morsom måte (jeg lo høyt flere ganger i løpet av boken). Det er deler som er ekstra spennende og noen som er mindre spennende. Jeg synes det er perfekt balansert sånn at man får tid til å puste litt innimellom. Det gjemmer seg et lite kart over Mars helt i starten av boka, sånt synes jeg er ekstra gøy. Dette er debutromanen til Andy Weir og den har allerede blitt filmatisert. Filmen dukker opp på kino i oktober og etter å ha sett traileren grugleder jeg meg. Det er jo noe med at ting blir veldig annerledes fra bok til film.

Marsboeren 2

Marsboeren 3

Marsboeren 4

foto - privat

#Bok #Bokanmeldelse #Marsboeren #TheMartian #AndyWeir

Discover Weekly

I August lanserte Spotify tjenesten Discover Weekly. Jeg bestemte meg for å sjekke hva dette gikk ut på og jeg elsker det. Tjenesten fungerer ved at den samler informasjon om hvilken type musikk man hører mye på og legger 30 sanger i en spilleliste basert på resultatene. Spillelisten oppdateres hver mandag med ny musikk, med andre ord har man alltid noe nytt å høre på. Jeg har vært veldig lei spillelistene mine i det siste så dette dukket opp på rett tidspunkt for min del. Siden Discover Weekly oppdateres en gang i uken lagde jeg en egen liste dedikert til de sangene jeg liker (sånn cirka alle). Den finner dere her eller nedenfor.

#Spotify #DiscoverWeekly #musikk #musikktips

åttende tjuefemten

I August så jeg 9 filmer:
Hancock (2008), Birdman: or (The Unexpected Virtue of Ignorance) (2014), The Princess and the Frog (2009), The Second Mother (2015), Min lilla syster (2015), Louder Than Bombs (2015), Tale of Tales (2015), The Mask of Zorro (1998), Divergent (2014).

+ Den filmen jeg likte best
Det er flere filmer jeg har lyst til å plassere øverst denne måneden, men det er kun plass til én. Valget havner på Birdman: or (The Unexpected Virtue of Ignorance). Det er lenge siden jeg har sett en film med så imponerende kameraarbeid. Nesten hele filmen er filmet med steadycam og det imponerende er at man nesten ikke ser ett eneste klipp i løpet av flere dager i historien. Det er selvsagt steder man vet at de klipper selv om det ikke er synlig, men det gjør ingenting. Da jeg så Oscar-utdelingen hadde jeg såvidt hørt om filmen og visste ikke helt hva «the fuzz was about», men den fortjener all oppmerksomheten den fikk. Skuespillet kan man ikke kalge på og historien var veldig interessant. trailer / imdb

- Den filmen jeg likte minst
Denne måneden havner Hancock nederst. Siden denne er en del av SUPERHERO project skal jeg ta det så kort som mulig. Filmen har en unik ide, men den blir utført dårlig. Jeg forventer mer av Will Smith. Filmen var underholdning, men man kan lett finne noe bedre og mer underholdende enn Hancock. trailer / imdb

foto fra filmene

I kveld skal jeg på kino og se Bølgen. Krysser fingrene for at den lever opp til forventningene. Har noen sett Bølgen enda?

#film #filmanmeldelse #Birdman #TheUnexpectedVirtueofIgnorance #Hancock #filmtips

høstliste

Det er føste September, i følge kalenderen er sommeren over og jeg er egentlig klar for høst.

I høst skal jeg
Pakke meg inn i store skjerf.
Gå i superlange varme cardigans.
Se filmer og lese bøker.

Drikke te uten å tenke at det er for varmt til å drikke te.
Høre på uvær.
Traske rundt i bootsene jeg kjøpte i fjor.

Slåss mot vinden om paraplyen på dager fulle av regn.
Tenne stearinlys ca. hver kveld.
Bruke kameraet masse.

foto - privat

Hva skal dere i høst?

- Trondheim

Filmstudent som skriver om film og everyday life.  • ARKIV

  • Follow on Bloglovin
    hits