oktober 2015

I Ate a Toe?!

Happy Halloween!
Jeg har likt Halloween helt siden jeg var liten knøtt med kun en krølle på hodet. Selv om feiringen har blitt mindre med årene er det fortsatt noe jeg liker veldig godt, dette på tross av at jeg hverken liker spøkelseshistorier eller skrekkfilmer. I år feirer jeg med en eller to Tim Burton-filmer, irish coffee, kinderegg og masse stearinlys. Her har dere andre & siste del av Halloween-spesialen.

Første del av Halloween-spesialen kan du se her.

#vlog #videoblogg #film #Halloween #snop #godteri

Black Velvet Halloween Cupcakes

Originaloppskriften finner dere her, men jeg deler den videre likevel. Se video av når jeg lagde de her og hvis du lager disse selv tagg de med #RUNRIOTcupcakes om du legger ut bilde sånn at jeg kan se resultatet.

Black Velvet Halloween Cupcakes 4

Dette trenger du til:
150g smør (Romtemperert)
250g sukker
2ts vaniljeekstrakt (Jeg brukte 3ts vaniljeessens)
3 egg
1ss sort pastafarge (eller hvilken som helst farge man ønsker)
3ts kakao
270g mel
2dl kulturmelk
2ts natron
2ts eddik
Muffinsformer

Til frostingen:
75g kremost
75g smør (Romtemperert)
2dl melis
Ca. 2ts grønn pastafarge
Så mye sitron man ønsker (Kan sløyfes)
Skummelt halloween-snop (Kan sløyfes)

Black Velvet Halloween Cupcakes 1

Slik gjør du:
Sett ovnen på 175°C. Miks smør og sukker til det er hvitt og luftig. Ha i vaniljeekstrakt/essens og miks inn ett egg om gangen. Når eggene er blandet godt i ha i pastafargen. Ha kakaoen oppi melet og bland godt. Miks melblandingen og kulturmelk vekselvis inn i røren. Når røren er glatt og fantastisk tilsetter du natron og eddik og mikser det inn (Det skal lage en bruselyd). Røren er ferdig og du kan nå ha den i muffinsformene. Jeg tok litt for mye i mine former så jeg anbefaler å fylle dem ca. 2/3. Sett dem midt i ovnen og stek i ca. 20-25 minutter. Kjøl på rist når de er ferdig.

Mens de kjøles ned lager du frostingen. Bland sammen kremost og smør i en bolle. Når det er klumpfritt tilsetter du melisen. Til slutt tar du i pastafargen og smaker til med sitrondråper. Ta den på cupcakesene enten med sprøytepose eller bare sleng litt på med en skje (Noe rart skjedde med min frosting så skje fungerte best for min del). Topp med litt skummelt halloween-snop.

Black Velvet Halloween Cupcakes 2

Black Velvet Halloween Cupcakes 3

foto - privat

#Oppskift #Cupcakes #BlackVelvet #Halloween #RUNRIOTcupcakes

Pikachu Makes Halloween Cupcakes

Siden det snart er Halloween bestemte jeg meg for å lage ikke bare en, men to videoer til dere denne månenden. Dette er den første. Den inneholder et Pikachu-kostyme, glowsticks, baking og ikke helt vellykket frosting. Oppskriften kommer i et eget innlegg også så snart det er klart og om du lager disse selv legg ut et bilde og tagg det med #RUNRIOTcupcakes sånn at jeg kan finne det. Hvis alt går etter planen kommer andre del av Halloween-spesialen ut 31. Oktober. Kryss fingrene!

#vlog #film #videoblogg #Youtube #Halloween #cupcakes #oppskrift 

SUPERMOON

Det er en stund siden supermåne-fenomenet nå, men jeg poster dette likevel. Jeg sov mindre enn 2 timer, stod opp grytidlig sammen med minst 78% av jordas befolkning natt til 28. September for å få med meg supermånen. Etter bomturen under solformørkelsen kunne ikke supernerden i meg la denne sjansen gå fra meg. Jeg stod ute til halv 6 før jeg inntok burrito-modus i senga. Akkurat da P3 Morgen var ferdig sovnet jeg.

SUPERMOON

Night

Orion SUPERMOON 1

Starry night

Helt til slutt har dere en timelapse på 3 sekunder. Den skulle egentlig bli en Gif, men det skjedde ikke.

foto - privat | Canon 60D 50mm f1.8

#supermoon #bloodmoon #blodmåne #supermåne #Orion #stjernehimmel #foto #timelapse

Om det å flytte hjem - ett år senere

Jeg har prøvd å skrive dette minst 13 ganger allerede. Jeg prøver igjen. Å skrive dette innlegget har ikke vært enkelt. Det er ikke for sympati jeg skriver det, men mer en forklaring. En forklaring over situasjonen jeg er i. Til venner og familie, og til dere. (Kanskje det også er en hjelpende hånd til folk som befinner seg i samme situasjon som meg)

!!! Jeg vet at en del venner og familie kommer innom her en gang i blant så for å ha nevnt det: Dette er noe jeg ikke ønsker å snakke om i hverdagen - nettopp fordi jeg synes det er vanskelig. Skriv en kommentar, lik innlegget eller send en privat melding på Facebook.

Sudden rain

Jeg begynner enkelt. 2014 var ikke akkurat et bra år for meg. Og månedene rett før årsskiftet til 2014 var ikke paradis de heller. Det er flere forskjellige grunner til hvorfor denne tiden var vanskelig, store deler av tiden forstod jeg ikke hvorfor jeg følte det sånn en gang. Jeg kjempet meg opp av senga hver dag, gikk på skolen selv om jeg mest av alt hadde lyst å gi opp, grave meg ned og aldri se dagslys igjen. Det som holdt meg gående var de fine folkene rundt meg, tanken på at jeg nesten var i mål med skolen og hverdagslykke - ekstremt store mengder hverdagslykke. Jeg brukte veldig mye energi på å fokusere på disse små tingene som ga meg noe å være glad for. Da jeg fikk sommerjobb føltes alt fantastisk og bra - den følelsen varte ikke lenge. Etter jeg leverte blankt (strøk) på eksamen, ting forandret seg veldig på jobb og jeg innså at jeg ikke husket mye av hva som skjedde mellom Mai og August føltes alt bare tomt og forvirrende. Med ekstrem hjemlengsel sa jeg opp leiligheten i August, annonserte det på Facebook i September og forlot Sørlandet 12. Oktober 2014 for å flytte hjem til Vestlandet.

Det eneste jeg visste var at jeg trengte var en pause. En pause fra alt som føltes så tungt og vanskelig. En pause fra livet generelt. I november startet jeg ett system om gangen. Å fokusere på eksamen var det eneste jeg klarte - denne gangen skulle jeg bestå og det gjorde jeg. Jeg ordnet meg litt juleferie og gjorde ting jeg virkelig ville gjøre nå som jeg var helt 'fri'. En av de vanskelige tingene i livet var borte, jeg var ferdig. Plutselig en gang mellom romjulen og Februar slo det meg at nå var virkelig ting skremmende. Hva gjør jeg nå? Var (og er) et spørsmål jeg stilte meg selv utallige ganger. På den tiden fikk jeg ikke til å tenke klart. Jobbsøkingen frem til da hadde ikke vært en suksess og ting ble bare mer usikkert en noen gang før. Jeg prøvde å ta valg mer basert på hva som var best for andre, nettopp fordi alt var så uvisst i mitt eget liv.

Shadow

Tiden fra Februar til nå har vært litt lettere - heldigvis. Men ting er fortsatt ikke enkelt. Jeg har gode dager, dårlige dager og noe jeg velger å kalle for nøytrale dager. Kort forklart er gode dager dager hvor alt føles bra, hvor jeg er produktiv, får gjort masse og blir fornøyd med det meste jeg gjør. Dårlige dager er dager hvor jeg har mest lyst til å bli liggende i senga, spise meg feit og bare forsvinne. Nøytrale dager er dager hvor jeg ikke tenker så mye. Det er ikke en god dag, men heller ikke en dårlig dag. Det er denne dagen man tar oppvasken, leser e-post, blogger og kanskje ser litt på tv. Jeg har flest nøytrale dager - de har blitt hverdagen min. Selv om nøytrale dager har blitt hverdagskost må jeg sloss for å ikke fokusere på tanker om at jeg ikke er god nok, om at jeg ikke betyr noe og at jeg ikke kommer til å utrette noe i livet. Disse er ikke like fremtredende hver dag, men en gang i blant tar de over og jeg sitter og føler nettopp disse tingene. Følelsen av å være nytteløs, ubetydelig og lat. Selv om jeg innerst inne vet at dette ikke er sant blir plutselig en nøytral dag til en ekstremt dårlig dag og når den først er her er det ingenting jeg klarer å gjøre for å få den bort. (De gode dagene kommer sjeldnest).

Hver dag jobber jeg mot disse tankene, jeg prøver å gjøre hvertfall noe litt produktivt på nøytrale dager. Om det så er å ta oppvasken, rydde stuen, handle eller bare skrive ett ekstra blogginnlegg så er det bedre enn ingenting. Jeg skriver så mange jobbsøknader jeg har kapasitet til, men etter en stund har jeg lyst til å slå i veggen fordi jeg ikke får det til sånn som jeg vil eller så får jeg lyst til å ligge som en ball i sengen bare fordi den søknaden jeg faktisk ble skikkelig fornøyd med fikk avslag etter 2 dager. Noen dager må jeg bare gjøre andre ting - for å ikke oppleve flest dårlige dager. Ting føles håpløst. Jeg vet at det finnes mange flere i min situasjon, likevel føles jeg så alene om det.

details at night
all foto - privat

Ett år er forbi, ting har ikke gått som planlagt. Litt etter litt prøver jeg så godt jeg kan å få orden på livet, ta vare på meg selv og gjøre ting jeg virkelig har lyst til å gjøre. Om det å flytte hjem var den beste avgjørelsen jeg har tatt er usikkert, men det hele gikk ut på å ta ett lite skritt tilbake for å klare å ta 10 steg fremover etterhvert.

Helt til slutt vil jeg påpeke at jeg har det bra. Ting står bare litt stille. Jeg prøver så godt jeg kan å gjøre ting så bra som mulig. Og om ting fortsetter å stå stille lenge har jeg foreløpig en liten plan på hva jeg vil videre.

niende tjuefemten

I September så jeg 8 filmer:
Tarzan (1999), Bølgen (2015), The Maze Runner (2014), Penguins of Madagascar (2014), Maze Runner: The Scorch Trials (2015), Pride (2014), SMOSH: The Movie (2015), Chef (2014).

+ Den filmen jeg likte best
Øverst havner Maze Runner: The Scorch Trials. Filmen er andre film i The Maze Runner-serien som startet med The Maze Runner i fjor. Filmen er utrolig spennende, har godt skuespill og alt det tekniske er veldig bra. Man blir dratt godt inn i historien og jeg hoppet litt i kinosetet flere ganger i løpet av filmen. Selv om sammenhengen mellom historiene til de to filmene ikke er helt klar og tydelig kan man ikke se Maze Runner: The Scorch Trials uten å ha sett The Maze Runner først. I tilfelle det finnes flere som meg er det en ting jeg vil påpeke med filmen; den inneholder noen zombie-lignende skapninger. Dette er ikke en spoiler, men for min del var det ren flaks at jeg fikk det med meg på forhånd. Zombier er den ene tingen jeg virkelig ikke takler, så det å kunne forberede seg på noe lignende var veldig greit. Maze Runner: The Scorch Trials er absolutt en film man bør få med seg. trailer / imdb

- Den filmen jeg likte minst+ Den filmen jeg likte best
SMOSH: The Movie
havner nederst denne måneden. Etter mange år med latter fra YouTube-videoene til SMOSH følte jeg at jeg måtte gi SMOSH: The Movie en sjanse da jeg fant den på Netflix. Uheldigvis er ikke dette en film med SMOSH-type humor, mye av skuespillet er sånn passe og historien er ikke så veldig interessant heller. Det er kult at de tar med flere YouTubere i filmen, men det er kanskje den eneste styrken i filmen. trailer / imdb

foto fra filmene

Jeg har planlagt å se så masse bra filmer fremover. På listen står blant annet The Martian, Hunger Games: Mockingjay - Part 2 og Ringenes Herre-trilogien. Hvilke filmer har du planlagt å se i høst?

#film #filmanmeldelse #MazeRunner #TheScorchTrials #SMOSH #SMOSHTheMovie #filmtips

02102015

I dag reiser May og jeg til Oslo. Det som venter oss der er en avlyst konsert, et hotellrom og to helt ledige dager. Vi har planlagt å leke superturister. Ha en fin helg!

- Trondheim

Filmstudent som skriver om film og everyday life.  • ARKIV

  • Follow on Bloglovin
    hits