november 2014

runriotxmas2014

Stilleleken er over. I morgen (teknisk sett i dag) er det eksamen og første desember. På tross av å nesten drukne i tekster har jeg klart å lage ferdig årets julekalender. Alle er invitert til å delta! Husk å bruke #runriotxmas2014 sånn at det er lett å finne bildene. Hvor du vil poste bildene - velger du selv. Bildene mine kommer til å postes her på bloggen, på Instagram og på Facebook-siden til RUN RIOT.

The "quiet game" is over. Tomorrow (technically today) is exam-day and first day of December. Despite almost drowning in articles, I have managed to finish this year's christmas calendar. Everybody is invited to join! Remember to use #runriotxmas2014 so that it is easy to find the pictures. Where you want to post your pictures - is up to you. My pictures will be up here on the blog, on Instagram and on RUN RIOT Facebook-page.

Cirka tolv - sekunder

Nå er det cirka tolv dager til eksamen. Jeg føler at jeg har funnet en studieteknikk som funker for meg, hvertfall foreløpig.
(Må bare få mer kontroll på pausebruken min
).

Jeg er ferdig med det verste kapittelet og nå leser jeg det jeg vet at jeg ikke kan.
Leser alt annet etterpå.

foto - privat

tiende måned

I tjuetretten begynte jeg å skrive ned alle filmene jeg så i løpet av et år. Dette har jeg fortsatt med i tjuefjorten. For å få skrevet litt mer om film vil jeg oppsummere hver film-måned (skal prøve hvertfall), noen få ord vil bli skrevet om de filmene jeg synes var best/dårligst.

I Oktober så jeg 8 filmer:
Sherlock Jr. (1924), Harry Potter and the Deathly Hallows part 1 (2010), The Cabinet of Dr. Caligari (1920), Harry Potter and the Deathly Hallows part 2 (2011), Run Fatboy Run (2007), Spirited Away (2001), 101 Dalmatinere (1961), The Lion King 2: Simba's Pride (1998)

+ Den filmen jeg likte best
Dette har vært en utrolig variert og gøy film-måned. Den filmen som slår ut alt er Spirited Away. Første gangen jeg så denne filmen skjønte jeg nesten ingenting, men jeg ble så utrolig fasinert over alt som skjedde, historien og tegnestilen. Denne filmen står på min toppliste. Hver gang man ser den legger man merke til noe nytt. Historien er interessant, mystisk og magisk. Noe som er veldig typisk for filmer fra Sudio Ghibli og enda mer typisk for regissør Hayao Miyazaki. Har du ikke sett denne enda - da er det på tide! (Den må selvfølgelig ses med japansk språk og engelsk tekst). trailer / imdb

- Den filmen jeg likte minst
Filmen som havner nederst er en tysk ekspresjonistisk stumfilm fra 1920, The Cabinet of Dr. Caligari. Selve filmen var utrolig kul å se på, den hadde sitt eget preg som ble veldig sjarmerende. Filmen ble ganske morsom bare av veldig teatralsk skuespill. Til å være en så tidlig film hadde de en del kult, men noen av løsningene de bukte var veldig billige. Det som spesielt peker seg ut er hvordan de begynner og avslutter filmen. Det var på linje med så våknet hun opp og oppdaget at alt var en drøm-senarioet. trailer / imdb

Det var vanskelig å velge hviken film jeg likte minst denne måneden (som de fleste andre måneder), og jeg kan ikke få påpekt nok at dette er vurdert utifra de 8 filmene jeg så i oktober. Alle var veldig underholdene, inkludert den jeg likte minst.

foto fra filmene

#film #filmanmeldelse #SpiritedAway #ChihiroOgHeksene #CabinetofDrCaligari #filmtips

RUN RIOT, RUN!

På fredag skjedde dette:

En liten (evt. stor) oppgradering av I Run Riot sin Facebook-side. Nytt navn og større fokus. Dette er noe som har vært vurdert lenge og fredag trettiførste oktober tjuefjorten ble det en realitet. RUN RIOT - Photography, film & blog.

- Trondheim

Filmstudent som skriver om film og everyday life.  • ARKIV

  • Follow on Bloglovin
    hits