desember 2016

november

Before we start
November har vært den mest hektiske måneden så langt og jeg trodde helt ærlig jeg bare kom til å ha én film å skrive om. Plutselig ble jeg syk og fikk dermed tid til å se litt mer film mens jeg lå hjemme og døde innvendig. Det har også vært utrolig vanskelig å velge hvilke filmer som skulle havne øverst og nederst denne gangen. Jeg har kun sett filmer som har vært midt på treet kvalitetesmessig.

I November så jeg 6 filmer:
Gremlins (1984), Now You See Me (2013), Step Up (2006), The Social Network (2010), Cinderella (2015), Lillefot og vennene hans - Den forbudte dalen (1994).

+ Den filmen jeg likte best
Øverst i november havner Step Up. Step Up er en sånn film jeg kan se når jeg bare vil se noe og det er like gøy hver gang. Det har nok mest med dansingen å gjøre enn selve historien og det tekniske, men det er ikke så verst det heller. På en måte kan det ses på som en slags guilty pleasure, men jeg skammer meg egentlig ikke over at jeg liker den. trailer / imdb

- Den filmen jeg likte minst
Nederst denne måneden havner Now You See Me. På Netflix sa folk at om man liker The Prestige, kom man til å like denne. Som en fan av The Presige var forventningene høye, men til min store skuffelse ble dette bare en dårlig versjon av The Presige. Den er altfor åpenbar og man forstår hva som foregår ganske tidlig i filmen. Det tekniske er bra og historien kunne vært interessant, men den er satt opp på en sånn måte at det bare ikke fungerer helt som det skal. Jeg må også presisere at filmen i seg selv er kul nok, men den nådde ikke opp til mine forventinger. trailer / imdb

foto fra filmene

#film #filmanmeldelse #StepUp #NowYouSeeMe #filmtips

Christmas film tradition

Hvert år får jeg høre fra flere kanter om hvilke julefilmer folk må se før jul og i romjulen. Det er tradisjon. Selv har jeg også tradisjoner, men utenom Tre nøtter til Askepott og Grevinnen og Hovmesteren er det ikke én eneste julefilm som står på må se til jul-listen min. For meg er det et stort must å se Ringenes Herre, Hobbiten og aller helst alle Harry Potter-filmene i desember. Selv om jeg setter pris på min egen tradisjon synes jeg fortsatt det litt kjipt at det ikke finnes mer enn én julefilm jeg absolutt må se i julen. Nå er det under en uke til julaften og så langt har jeg bare sett Home Alone og Arthur Christmas. Jeg har bestemt meg for å gjøre et lite tiltak. Her er en liste over filmene jeg har lyst til å se denne julen:

It's a Wonderful Life (1946), Reisen til Julestjernen (1976) + (2012), Snekker Andersen og Julenissen (2016), The Muppets Christmas Carol (1992), Nativity! (2009), How the Grinch Stole Christmas (2000), Love Actually (2003), The Holiday (2006), Elf (2003), A Christmas Carol (1984) + (2009), All I Want for Christmas (1991), Jack Frost (1998), Jul i Flåklypa (2013).

Hvilke filmer må du se i desember?

foto - Harry Potter and the Chamber of Secrets og Tre nøtter til Askepott

#film #julefilm #christmas #christmasfilms

weekend 49

Etter 2 måneder med mye arbeid og enda mer planlegging leverte vi endelig eksamensfilmen vår. Selv om vi måtte levere en dårligere versjon enn den vi viste fram så føles det så bra å ha et ferdig produkt man kan være stolt av. Vi har diskutert, grublet, tenkt, utviklet og prøvd ut ting. Vi har lagt så mye i dette prosjektet og jeg ville ikke hatt det på noen annen måte. Ett semester i Trondheim har flydd forbi, nå har jeg juleferie. Ferien begynte i Trondheim med feiring av bursdag og overstått eksamen. På tirsdag drar jeg hjem og tar skikkelig juleferie og helt i slutten av desember setter jeg meg på et fly til Belgia for å avslutte 2016.

weekend 49

weekend 49

weekend 49

foto - privat | Canon 60D 50mm f1.8

Hva skal dere i desember?

- Trondheim

Filmstudent som skriver om film og everyday life.  • ARKIV

  • Follow on Bloglovin
    hits